GROOTOONK SAUNA

Uw specialist in infraroodsauna's

 

Bezoekadres: Industrieweg 12b 1613 KV Grootebroek.

Openingstijden showroom: wo. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Andere tijden op afspraak.

 

 

 

HOE WERKT EEN INFRAROOD SAUNA?

 

In een gewone sauna wordt de warmte via luchtcirculatie op het lichaam overgebracht. Dit vereist een zeer hoge omgevingstemperatuur van 80 tot 100 graden. De verdamping van water op warme stenen moet de hitte draaglijker maken.

In een infrarood sauna gaat er veel minder energie verloren. Hierdoor kan de temperatuur beperkt blijven tot een heerlijke warmte. De Infrarood stralen dringen diep in de huid en zorgen ervoor dat u zeer snel transpireert.

De lagere omgevingstemperatuur is gezonder en aangenamer voor uw longen.

Door de lagere omgevingstemperatuur is er minder natuurlijke ventilatie dan bij de traditionele of conventionele sauna.

Door de ingebouwde verluchting wordt de lucht continue verfrist, waardoor koude omgevingslucht ingeademd wordt met een hogere concentratie aan zuurstof. Alle bloedbanen vullen zich met zuurstofrijk bloed en brengen dit naar spieren en organen met een weldoende uitwerking als gevolg.

Met name bij langere saunagangen en meerdere personen is dit geen overbodig item, ook mede door de kleine ruimte.

De lucht is zuurstofrijker en verbetert daardoor de werking van de bloedsomloop en het positieve aan de saunagang.

Elke infrarood sauna beschikt over een regelbare luchtschuif. De droge, comfortabele warmte van een infrarood sauna is geschikt voor iedereen. Ook kinderen,ouderen en mensen met een zwakke gezondheid of handicap kunnen genieten van een infrarood sauna.

De infraroodstraling is een natuurlijke straling die ook door de zon wordt uitgezonden.

In een goede infraroodsauna wordt er voor gezorgd dat juiste intensiteit voorhanden is voor een optimale inwerking op ons gestel.

 Daarnaast kan een infraroodcabine op elk tijdstip van de dag gebruikt worden.

Een infraroodsauna is een houten cabine waar op een zo comfortabel mogelijke manier zoveel mogelijk warmte op het lichaam wordt overgebracht. Dit gebeurt op twee manieren:

De infraroodsstraling verwarmt direct de huid zonder dat daar warme lucht voor nodig is.

De warme lucht in de cabine zorgt voor overdracht van warmte door geleiding.

Het effect is dat bij een beperkte en niet benauwende luchttemperatuur (40 tot 60 graden) toch veel warmte op het lichaam wordt overgebracht.
Het lichaam reageert hierop door o.a. toename van de bloedcirculatie in het hele lichaam.
De effecten waar het uiteindelijk om gaat:

     Betere doorbloeding van spieren en gewrichten.

     Versnelde afvoer van afvalstoffen, met name na een sportieve inspanning.

     Transpiratie

 

In een infraroodsauna worden IR stralen door elektrische stralers opgewekt en zo geplaatst dat zij optimaal op de aanwezige personen in deze cabine worden gericht.

Voor personen die niet zo houden van de warme omgevingstemperatuur werkt een infraroodcabine ook met de deur open. De effecten zullen dan wel een stuk minder zijn maar nog steeds weldadig.

 

Reumapatiente en het gebruik van de infraroodsauna

ReumapatiŽnte M S voelt zich een nieuw mens sinds zij gebruik maakt van de infrarood sauna. 'Ik ben in jaren niet zo soepel geweest,'
M S uit HarderwÔjk werd 25 jaar lang gekweld door striemende reumapijnen en de bijwerkingen van talloze medicijnen. De kwaal tastte haar lichaam zo aan, dat zij uiteindelijk als een invalide door het leven ging. Maar de 53-jarige reumapatiŽnte vond het wonder waarop zij bleef hopen in de INFRAROOD SAUNA, die ook op aandoeningen als PSORIASIS een heilzame werking blijkt te hebben. Zo werd G.V. geheel verlost van de
Ontsierende huidziekte.
Als iemand haar vorig jaar zou hebben verteld dat zij nu weer zou fietsen, had ze het niet geloofd. Maar liefst 25 jaar werd haar leven beheerst door reuma. De laatste jaren was haar toestand zodanig verslechterd, dat zij nog maar nauwelijks kon functioneren. hevige maag- en darmklachten, slaapstoornissen, hoofdpijn.

Het was dan ook met weinig hoop dat zij de INFRAROOD SAUNA uitprobeerde, maar na slechts een maand, waarin zij frequent van de sauna gebruik maakte, voelt de 53-jarige huisvrouw zich als herboren. Ze kan haar eigen huishouden weer bestieren, fietst, slaapt uitstekend en is weer actief ais vrijwilligster voor de Nederlandse reumastichting en de Algemene Hulpdienst. 'Ik kan mijn geluk niet op,' zegt ze. In 25 jaar ben ik niet zo soepel geweest. De pijn is drastisch verminderd en ik kan weer van alles. Dat is geweldig!

 

 

 

Home

 
     
  Onze sauna's  
   
 
 

De werking

 
     
 

Kleurentherapie

 
     
  Aromatherapie  
     
  Aanbiedingen  
     
 

Contact

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      © Grootoonk Sauna | Webmaster: Ellie Bruijns |